Friday, February 8, 2008

copii...incotro??



e mai bine? cineva mi-a zis ca. da...asta e evolutia. si noi la vremea noastra eram emancipati. emanciparea noastra e acuma istorie. si parintii erau la randul lor revoltati asa cum si noi suntem acum. dar eu stau si ma uit in jur. cel mai bun exemplu e sora mea si prietenii ei. au 13 ani si deja "s-au lasat de fumat".
"cum sa ies in curte asa imbracata?"
"cum adica sa ma joc in fata blocului?"
"dar nimeni nu vina acasa la ora 8!!!"

asta ceream si noi? asa eram si noi? noi nu ceream vizite la mall-uri pentru ca nu erau, asa cum parintii nostri citeau mai mult pentru ca se plictiseau si nu aveau pc-uri.
deci a cui e vina? putem judeca?
putem doar trage concluzii si sa le dam o sansa si acestor copii crescuti de parinti cu 2 job-uri si care la 16 ani primesc super party ( my sweet 16) si masini desi legal nu au dreptul sa conduca... copii care nu mai simt bucuria de a savura o acadea cu prietenii, copii care nu se mai bucura cand vad Navodari-ul...copii care nu au limite.

3 comments:

CG said...

si stai si te gandesti... oare cum e mai bine?

Anonymous said...

din pacate copilaria de azi nu mai e apreciata..si se naste o intreaga natiune frustrata ca nu a evoluat cum trebuia si nu a intalnit ce trebuia cand trebuia...cand esti mic trebuie sa alergi sa te prostesti..sa- ti rupi mana facand prostii cu bicicleta..sa te accidentezi la fotbal in curtea scolii.. fitele is pentru mult mai tarziu si asta daca ajungi as tii le si permiti si meriti .. din pacate ..totul e exagerat

Sandra said...

Ideea ca "azi copilaria nu mai e ce a fost" persista din cele mai vechi timpuri. Si la inceputul secolului oamenii erau speriati de ce preocupari puteau sa aiba plozii. Dar in asta consta evolutia. Nu poti sa acuzi tanara generatie ca nu se mai bucura de acadele cand acum sunt pline de chimicale si coloranti si oricum exista atatea alte dulciuri care pentru ei sunt "acadelele" noastre. Nici ca nu mai citesc atatea carti pentru ca au jocuri pe calculator. Chiar tu ai zis ca parintii citeau carti pentru ca nu aveau PC. Exact. Nu erau tentatiile asa mari. Si fumatul la o varsta frageda nu e o problema de actualitate. Doar ca in trecut era o mai mare autoritate din partea parintilor si cenzura si simt etic din partea mijloacelor media. Asa ca sa nu acuzam copii ca au luat-o razna. Adultii si parintii nu mai sunt cum erau odata.