Tuesday, January 29, 2008

lumea incotro? ....


a trecut mult timp de la ultimul meu post. multe s-au intamplat. prea putine importante.

actorul heath ledger a murit. cauza mortii? o posibila supradoza...cui ii pasa? azi gasesti pe toate site-urile veste ca el a murit...maine abia e stirea pe un link mic. e mai important ca s-a tuns rihanna...

elevii de 18 ani nu mai primesc alocatii. nu e corect. putem face ceva? putem spune ceva?
traim intr-o lume in care parerea nu conteaza. iti e creuta, bineinteles..formal. doar traiesti intr-o societate democratica. dar tine cineva cont de ea? daca incerci sa te impui, stresezi, insisti...daca nu te impui, de ce nu te implici?
dar daca nu-ti pasa? exista mii si mii de oameni care nu le pasa. de exemplu, zilele trecute imi povestea cum o tipa de la fac. de Studii Europene (sectia engleza) isi prezenta un proiect despre o personalitate istorica.Tipa, merge in fata clasei si incepe sa citeasca intr-o engleza de valenii de munte (sau somes english pt cunoscatori) si cand i se cere sa nu mai citeasca si sa rezume putin viata celui despre care vorbeste, ea incearca politicos sa explice ca viata personalitatii este descrisa is referat si ca vrea sa termine de prezentat. profa ii spune ca nu vrea ca tipa sa mai citeasca dar fata insista...no, no...i want..read...here will say...all you need to know. profa se lasa pagubasa, ii tranteste un 9 si o trimite la loc. studenta, happy ca si-a mai luat un examen chiar poate visa la bursa desi nivelul e sb nota 4.
nu e in stare sa sustina o prezentare orala pe un subiect de cls. a 5a.
Si cum sa nu te simti superior intr-o astfel de lume? Cum sa nu stii ce facultate sa alegi cand peste tot dai de prosti? nu e ceva neinregula cu sistemul de invatamant daca permite ca elevi/studenti de nota 4 sa ia 9 sau 10? poti spune ceva? conteaza ce vrei sa spui? cum poti fi apreciat la adevarata ta valoare intr-un astfel de sistem de valori cand doar aparente;le conteaza...???

si acuma ma intreb...eu la ce facultate merg?!

1 comments:

CG said...

sa fim seriosi. nu toate facultatile si nu toti profesorii sunt la fel. insa fenomentul copiilor cu 10 pe linie e foarte raspandit. cat despre egalitate si dreptate, trebuie sa te gandesti ca si fata de nivel 4 si o alta fata de nivel 10 vor avea aceeasi diploma la sf facultatii. asta ca sa vezi ce putin conteaza o diploma.... :)) si crede-ma, cand ai o idee buna, lumea te aude. sa nu generalizam. o idee buna se vede de la o posta.